Wat kunnen we voor u doen?

Voor het team Oncofertiliteit en het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG) van UZ Brussel maakt vruchtbaarheid deel uit van de kwaliteit van eenieders leven.
Daarom willen wij onze expertise inzetten om – samen met de gezondheidswerkers die betrokken zijn bij uw kankerbehandeling – te proberen uw vruchtbaarheid te vrijwaren over de kankerbehandeling heen.  
Wat is oncofertiliteit? | Wat is gonadotoxiciteit? | Kanker en erfelijkheid

 

De kankerbehandeling start weldra

Bij een diagnose van kanker moet doorgaans snel met de behandeling gestart kunnen worden. Daardoor is er meestal weinig tijd voor een oncofertiliteitsbehandeling.
Als u een diagnose van kanker heeft gekregen of weldra met chemo- of radiotherapie moet starten, neemt u best zo snel mogelijk contact
met ons op.

De kankerbehandeling is opgestart

Ook als uw kankerbehandeling al gestart is, kunnen we nog op verschillende manieren proberen om uw vruchtbaarheid veilig te stellen.


De kankerbehandeling is achter de rug

Reeds enkele maanden na afloop van een kankerbehandeling kan het team Oncofertiliteit
in het CRG onderzoeken hoe het met uw vruchtbaarheid is gesteld.


En wat bij eventuele latere kinderwens?


Eerste baby geboren uit onrijpe eicel bekomen uit verwijderde eierstok

Fertiliteitsexperten van het CRG UZ Brussel zijn erin geslaagd om een zwangerschap te verwekken via in-vitromaturatie van onrijpe eicellen bekomen uit een verwijderde eierstok. Een gezonde baby was het resultaat.